Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w warzywach z makaronem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 266
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 266
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. 1/3 szklanki zalewy z suszonych pomidorów zmieszać z octem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać tą marynatą mięso, dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz plasterki chili, wstawić do lodówki na godzinę.
Marchewkę i pietruszkę oczyścić, pokroić w kawałki, brokuła podzielić na różyczki. Warzywa ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku (brokuły dodać na końcu). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso smażyć razem z marynatą. Pod koniec dodać odcedzone warzywa i makaron. wymieszać. Czas przygotowania 1 h. plus czas marynowania mięsa. Przepis na 5 osoby. Koszt jednej porcji 3,2 zł.
ok. 45 minut.
Jeśli do przepisu dodasz sos sojowy, czosnek i imbir, a makaron pszenny zastąpisz ryżowym, uzyskasz szybkie chińskie danie!Źródło: Twoje Imperium