Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z brukselką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mięso mielone przesmaż na oleju, dodaj drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smaż razem. Przypraw solą i pieprzem.
Brukselkę oczyść, wrzuć na 10 minut do osolonego wrzątku, odcedź.
W na tłuszczonej formie żarood pornej ułóż mięso, a na nim brukselkę.
W rondelku stop masło, oprósz mąką i zasmaż. Mieszając, powoli dolewaj mleko i śmietankę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dodaj pokrojony serek i rozpuść go w sosie. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.
Zalej sosem w formie.
Zapiekaj 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax