Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z brukselką i papryką"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 51
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2658
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 336
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 51
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2658
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 336
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Składniki
Udziec umyj, osusz, pokrój na kawałki. Posyp słodką papryką, solą i pieprzem, odstaw na 30 minut. Olej rozgrzej na patelni, przesmaż indyka. Przełóż do rondla, wlej bulion, podduś.
Cebulę i por obierz, posiekaj. Papryki oczyść, pokrój w paski. Warzywa podsmaż na oleju. Brukselki umyj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie.
Wszystkie warzywa dodaj do indyka, posyp posiekanym czosnkiem, duś 30 min. Pod koniec duszenia zapraw śmietaną wymieszaną z mąką, przypraw. Podawaj z ryżem.
<strong> Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie