Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z brukselką i papryką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13428
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1532
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14792
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6089
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13428
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1532
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14792
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6089
Składniki
Udziec umyj, osusz, pokrój na kawałki. Posyp słodką papryką, solą i pieprzem, odstaw na 30 minut. Olej rozgrzej na patelni, przesmaż indyka. Przełóż do rondla, wlej bulion, podduś.
Cebulę i por obierz, posiekaj. Papryki oczyść, pokrój w paski. Warzywa podsmaż na oleju. Brukselki umyj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie.
Wszystkie warzywa dodaj do indyka, posyp posiekanym czosnkiem, duś 30 min. Pod koniec duszenia zapraw śmietaną wymieszaną z mąką, przypraw. Podawaj z ryżem.
<strong> Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie