Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z farszem szpinakowym"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Filet umyj, osusz i rozkrój tak, aby powstał płat mięsa. Oprósz solą, pieprzem, oregano. Nakryj i odstaw. Szpinak obgotuj, osącz, pokrój. Szczypior posiekaj. Rozgrzej masło z olejem, wrzuć szczypiorek oraz szpinak, jajka, śmietanę, bułkę tartą. Podsmaż.
Na płacie mięsa rozłóż farsz. Zwiń w rulon, obwiąż sznureczkiem. Wstaw do brytfanki, skrop olejem, podlej wodą. Nakryj i piecz 1,5 godz. w temp. 180°C.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień