Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z marchewką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso pokrój na niewielkie kawałki. Marchewki oraz ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kosteczkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałeczki indyka. Dodaj przygotowane warzywa. Smaż około 2 minut. Następnie podlej wrzątkiem i duś przez 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz, zetrzyj.
Imbir oraz czosnek dodaj do gulaszu, gdy warzywa będą już miękkie.
Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej do gotujących się składników. Mocno podgrzej. Przypraw do smaku curry, solą oraz pieprzem.
Wersja wykwintna
Gulasz przelej do żaroodpornych miseczek. Każdą przykryj krążkiem francuskiego ciasta. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubą solą. Piecz 15 min w temp. 220 st.Źródło: Tina