Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z marchewką"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418758
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418758
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso pokrój na niewielkie kawałki. Marchewki oraz ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kosteczkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałeczki indyka. Dodaj przygotowane warzywa. Smaż około 2 minut. Następnie podlej wrzątkiem i duś przez 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz, zetrzyj.
Imbir oraz czosnek dodaj do gulaszu, gdy warzywa będą już miękkie.
Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej do gotujących się składników. Mocno podgrzej. Przypraw do smaku curry, solą oraz pieprzem.
Wersja wykwintna
Gulasz przelej do żaroodpornych miseczek. Każdą przykryj krążkiem francuskiego ciasta. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubą solą. Piecz 15 min w temp. 220 st.Źródło: Tina