Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z marchewką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso pokrój na niewielkie kawałki. Marchewki oraz ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kosteczkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałeczki indyka. Dodaj przygotowane warzywa. Smaż około 2 minut. Następnie podlej wrzątkiem i duś przez 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz, zetrzyj.
Imbir oraz czosnek dodaj do gulaszu, gdy warzywa będą już miękkie.
Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej do gotujących się składników. Mocno podgrzej. Przypraw do smaku curry, solą oraz pieprzem.
Wersja wykwintna
Gulasz przelej do żaroodpornych miseczek. Każdą przykryj krążkiem francuskiego ciasta. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubą solą. Piecz 15 min w temp. 220 st.Źródło: Tina