Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z pietruszką

Indyk z pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Indyk z pietruszką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, oczyść i natrzyj z obu stron pieprzem, solą i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Włóż na 30 minut do lodówki.

  2. Pietruszki obierz i gotuj kilka minut w osolonej wodzie. Mięso obsmaż z obu stron. W naczyniu żaroodpornym ułóż pietruszki i mięso. Oliwę wymieszaj z tymiankiem, ziołami prowansalskimi i resztą czosnku.

  3. Polej pietruszki i mięso ziołową oliwą. Na wierzchu ułóż koperek i natkę. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180°C. Koperek i natkę zblenduj. Polej powstałym sosem.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń