Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pietruszką"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Mięso umyj, oczyść i natrzyj z obu stron pieprzem, solą i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Włóż na 30 minut do lodówki.
Pietruszki obierz i gotuj kilka minut w osolonej wodzie. Mięso obsmaż z obu stron. W naczyniu żaroodpornym ułóż pietruszki i mięso. Oliwę wymieszaj z tymiankiem, ziołami prowansalskimi i resztą czosnku.
Polej pietruszki i mięso ziołową oliwą. Na wierzchu ułóż koperek i natkę. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180°C. Koperek i natkę zblenduj. Polej powstałym sosem.Źródło: Takie jest życie