Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z sosem porzeczkowym"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 325
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36356
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 445
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 325
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36356
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 445
Składniki
Filet z indyka umyj i osusz. Czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z solą, pieprzem i majerankiem. Mieszanką natrzyj mięso ze wszystkich stron, obwiąż je nitką i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Zamarynowane mięso obsmaż na oleju i przełóż do brytfanki. Cebulę obierz, posiekaj, wrzuć na tłuszcz ze smażenia mięsa i zeszklij. Dolej wino, zagotuj, przelej do brytfanki z mięsem. Pieczeń przykryj i piecz około godziny w temperaturze 200°C.
Porzeczki przebierz, wsyp do garnka. Podlej odrobiną wody. Dodaj miód, ocet i rozmaryn. Duś ok. 15 minut. Przypraw solą oraz pieprzem. Pieczeń pokrój w plastry. Przed podaniem polej sosem porzeczkowym.Źródło: Naj