Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z sosem z oregano"
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 73
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 18
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 73
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 18
Składniki
Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Zrumień na oleju i przełóż do brytfanki. Posyp drobno pokrojoną papryczką. Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę, wlej wino i po zagotowaniu przełóż do brytfanki z indykiem.
Piecz pod przykryciem w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200° C przez godzinę, polewając powstałym sosem. Po upieczeniu sos przecedź przez sito, dolej wody i zagotuj.
Dodaj pokrojone oliwki, musztardę i zioła. Mięso podawaj z sosem i rukolą.Źródło: Na żywo