Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z warzywami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Oczyść cebule oraz paprykę, pokrój na duże kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, osusz i także pokrój na duże kawałki.
Przygotowane skrop obficie olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Włóż do brytfanki.
Mięso natrzyj solą, pieprzem. Ułóż na warzywach. Posmaruj masłem, oprósz ziołami, posiekanym czosnkiem. Lekko podlej wodą. Nakryj naczynie.
Piecz 30 min w temp. 170°C. Zamieszaj warzywa oraz mięso. Zwiększ temperaturę do 190°C. Piecz dalsze 45 minut.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie