Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłka z cynamonem i miętą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Jabłka obierz, pokrój i usuń gniazda nasienne. Włóż do garnka. Dodaj cynamon, goździki i wlej napar z mięty. Gotuj ok. 15 minut, mieszając, po czy wyjmij cynamon i goździki. Ciepłe jabłka przetrzyj przez sitko. Nałóż do słoików i zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.Źródło: Na żywo