Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagnięcina na kluskach"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Czas ok. 100 min; porcja – 530 kcal, cena 5 zł
Mięso oczyść, opłucz i osusz, a następnie pokrój w kosteczkę. Cebule obierz, poszatkuj. Obrane marchewki pokrój w grubsze plasterki.
W rondlu lub na dużej patelni rozgrzej masło. Wrzuć mięso, przesmaż na złoty kolor. Dodaj cebulę oraz plasterki marchewki. Smaż razem, często mieszając, 5-8 minut.
Do przesmażonych składników dodaj na koniec suszone morele. Zawartość patelni podlej wodą (1,5-2 szklanki). Wsyp sól oraz pieprz do smaku, dodaj sporą szczyptę mielonej słodkiej papryki. Duś warzywa z mięsem pod przykryciem około 20 minut.
Dodaj główkę czosnku (w całości). Duś dalej do miękkości mięsa (w razie potrzeby dolewaj wody). Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Rozłóż na talerze. Polej duszoną jagnięciną, dopraw solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety