Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jaja z łososiem i koperkiem w galarecie"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 70
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 197
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 245
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 418
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 70
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 197
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 245
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Jajka ugotować, wystudzić, obrać, każde włożyć do miseczki, filiżanki lub małego słoika.
Koperek umyć, osuszyć, posiekać, 1 gałązkę zostawić do dekoracji. Łososia drobno pokroić. Koprem i kawałkami ryby obłożyć jajka.
Listki żelatyny włożyć na ok. 15-30 minut do miski z 1 litrem wody (im dłużej będą pęcznieć, tym lepiej). Miękkie płatki odcedzić, odcisnąć, rozpuścić w ciepłym bulionie. Płyn doprawić solą i pierzem, rozlać do miseczek z jajkami. Schładzać w lodówce co najmniej 4 godziny.
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny, posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium