Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica z cukinią i szynką"
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 1174
Nie każdy lubi jajka faszerowane z dodatkiem ryby. Ja uwielbiam je z tego prz...
Odsłon: 1236
Polecam. Ulobiony śledź mojego męża.
Odsłon: 163
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 1174
Nie każdy lubi jajka faszerowane z dodatkiem ryby. Ja uwielbiam je z tego prz...
Odsłon: 1236
Polecam. Ulobiony śledź mojego męża.
Odsłon: 163
Składniki
Umyj i pokrój w plasterki cukinię. Oczyść i pokrój paprykę oraz cebulę. Szynkę (lub wędzonkę) pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej olej i podsmaż cukinię. Podlej ją odrobiną wody i duś chwilę. Gdy woda wyparuje włóż paprykę, szynkę, cebulę i smaż chwilę.
W miseczce roztrzep jajka. Wsyp mąkę, wlej mleko i jeszcze chwilę ubijaj. Dodaj podsmażone warzywa, pokrojoną wędlinę, starty żółty ser, wymieszaj i przypraw.
Na rozgrzany olej wlej masę. Smaż na małym ogniu, aż się zetnie. Posyp omlet szczypiorkiem, udekoruj bazylią.
Jeśli masa jajeczna jest jeszcze płynna, wstaw patelnię na chwilę do gorącego piekarnika albo do kuchenki mikrofalowej.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Bella Relaks