Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka nadziewane pastą"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 576
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 743
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 576
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu. Przestudź i obierz.
Odetnij górną część jajek i wyjmij żółtka. Z dołu odkrój cienki paseczek, żeby można je było postawić.
Cebulę przetnij na pół. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i posmaruj ją masłem. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Zmiksuj ostudzone warzywo z żółtkami, po czym wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Włóż pastę cebulową w miejsce żółtek, zakryj kapeluszami z białek i udekoruj oliwkami oraz naciętymi we wzorki marchewkami.
Czas przygotowania: 30 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 190, Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax