Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka w kremowym sosie z rzodkiewką"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36196
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36196
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 376
Składniki
Zagotuj w rondlu 750 ml wody, wlej ocet. Zmniejsz płomień tak, by woda lekko bulgotała. Do chochli wbij jajko. Zanurz delikatnie we wrzątku z octem. Małą łyżką zagarniaj białko na żółtko. Gotuj 3-5 min. Tak samo przyrządź resztę jajek.
Majonez połącz ze świeżo startym chrzanem, dodaj ubitą kremówkę (30 proc.), delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do sosu włóż przekrojone na połówki jajka. Rzodkiewki i szczypiorek opłucz, drobno posiekaj. Posyp gotowe danie.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 410 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety