Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w szynce zapiekane z porami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 85
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Każde jajko owiń szynką. Naczynie żaroodporne posmaruj połową masła. Pomidory umyj, pokrój w ósemki. Por oczyść, pokrój w talarki.
Na środku naczynia ułóż jajka (ew. zepnij szynkę wykałaczką). Po bokach ułóż pomidory i pory. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Śmietanę wymieszaj z połową sera, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Sosem polej roladki i warzywa. Wierzch posyp pozostałym serem i wiórkami z reszty masła. Zapiekaj 25 minut w temp. 220°C.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,20 zł.
Przepis przysłała Marzanna Gawura z Lidzbarka Warmińskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie