Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajko na grzance"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Jajka wbij do miseczki, rozkłóć widelcem. Szczypiorek opłucz starannie, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a potem drobno poszatkuj. Wsyp do rozkłó conego jajka. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej masło. Wlej masę jajeczną i smaż, mieszając, do uzyskania pożądanej konsystencji (pamiętaj jednak, że żółtko musi być ścięte). Gotową jajecznicę przełóż do miseczki. Dodaj pokrojone kawałki wędzonego łososia, wymieszaj.
.Tosty zrumień w tosterze lub na suchej patelni. Wytnij ostrym nożem okrągłe grzanki. Nałóż porcje jajecznicy z łososiem. Danie udekoruj opłukanymi i osuszonymi piórkami świeżego koperku. Od razu podawaj na stół.Źródło: Świat kobiety