Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajko w chlebowych grzankach"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 775
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 775
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Składniki
Z kromek chleba odetnij skórki. Miękisz chlebowy pokrój na małe kawałki. Pokrój także duże plasterki boczku.
Kokilki posmaruj tłuszczem (możesz także posypać je bułką tartą). Wyłóż je kawałkami chleba.
Do każdej włóż porcję pokrojonego boczku. Wbij jajko, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175°°C. Zapiekaj ok. 25-30 minut.
Podaj z sałatką, np. z pomidorów. Przed podaniem możesz każdą porcję posypać posiekanym szczypiorkiem.
Danie będzie jeszcze bardziej sycące, gdy na wierzch położysz plasterek sera żółtego i zapieczesz.
Przepis przysłała Malwina Mierzwa z Huty .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie