Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajko w kanapce z kurczakiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 46
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 25
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 46
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 25
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Zrumień w opiekaczu tosty. Umyj i osusz mięso. Cienko je pokrój i oprósz solą, pieprzem, papryką i tymiankiem.
Na patelni grillowej usmaż mięso. Potem – plaster bekonu oraz oddzielnie – sadzone jajko.
Sałatę podziel na liście, opłucz, osusz. Pomidor i ogórek pokrój w plasterki. Dwa tosty posmaruj majonezem.
Na jednym ułóż liście sałaty, plasterki pomidora, kurczaka. Na drugim sałatę, ogórek, bekon, jajko. Złóż tosty razem, przykryj trzecią kromką.
<strong>Czas przygotowania 20 min., ilość porcji 1, cena za porcję 1,70 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Gasek z Otwocka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie