Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajko w parówce"
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 543
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8860
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 543
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8860
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Składniki
Na patelni teflonowej rozgrzej masło z oliwą.
Surowe parówki przekrój wzdłuż na pół, pozostawiając całą końcówkę ok. 1,5 cm (uważaj, by nie pękły).
Tak przygotowaną parówkę zwiń w kształt serca i zepnij wykałaczką.
Podsmaż z jednej strony, przewróć na drugą i wbij jajko. Dopraw.
Gotową potrawę posyp zieleniną i serwuj w towarzystwie pieczywa z warzywami.
15 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 190
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV