Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowe tagliatelle w sosie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Obraną cebulę poszatkuj. Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki. Tak samo przygotuj cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę z czosnkiem, a potem resztę warzyw. Smaż ok. 5 min. Podlej wodą, dodaj koncentrat. Wrzuć makaron, wymieszaj, dopraw solą, cukrem oraz pieprzem. Przed podaniem posyp bazylią.
czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety