Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienna terrina z grzybami"
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 682
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1475
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 186
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 616
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 682
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1475
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 186
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 616
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Dwie małe prostokątne formy wyłóż papierem do pieczenia. Dokładnie oczyść grzyby papierowym ręcznikiem lub szczoteczką.
Pokrój tylko większe, tak by wszystkie były mniej więcej tej samej wielkości. Roztop masło na dużej patelni, dodaj szalotki i czosnek. Kiedy szalotki się zrumienią, wrzuć grzyby i smaż 10 minut, aż puszczą wodę.
Rozbij jajka ze śmietaną i musztardą. Dodaj szczyptę gałki oraz natkę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni grzyby i włóż do form wyłożonych papierem do pieczenia. Zalej mieszanką jajeczno-śmietanową i piecz około 15 minut, aż masa się zetnie. Pokrój, gdy terrina nieco ostygnie.
Czas przygotowania: 35 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia