Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny gulasz grzybowy"
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1825
Polecam.
Odsłon: 5627
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1825
Polecam.
Odsłon: 5627
Składniki
60 min • Porcja 390 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4-6 porcji.
Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę. Paprykę kroję w paseczki, a cebulę w kostkę. Grzyby czyszczę, z maślaków zdejmuję skórkę i kroję w plasterki.
Na dużej patelni rozgrzewam olej, wrzucam mięso, podsmażam je na rumiano, mieszając od czasu do czasu, dokładam pokrojone papryki i smażę kilka minut na dużym ogniu. Mięso z papryką przekładam do garnka, podlewam bulionem i gotuję.
Na tym samym tłuszczu, na którym smażyło się mięso, szklę cebulę z grzybami, oprószam je mąką i dodaję do reszty składników w garnku.
Dodaję musztardę, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, 2-3 ziarna ziela angielskiego, tymianek. Przyprawiam solą, przyprawą do gulaszu i pieprzem, mieszam i gotuję wszystko razem około 25 minut (do chwili, aż mięso będzie miękkie). Pod koniec gotowania próbuję, ewentualnie dosalam do smaku.Źródło: Kobieta i życie