Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienny gulasz wołowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem oraz mąką. Obraną cebulę i czosnek poszatkuj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, czosnek, a po chwili mięso. Obsmaż na złoty kolor.
Wlej 300 ml wody. Dodaj 2-3 ziarna ziela angielskiego, obrane i pokrojone w plasterki marchewki oraz oczyszczone i posiekane łodygi selera. Duś całość na małym ogniu pod przykryciem ok. 60 minut.
Z dyni odkrój górną część. Wydrąż miąższ. Usuń włókna z pestkami, miąższ pokrój w kostkę. Dodaj do gulaszu, gdy mięso będzie już miękkie. Duś razem jeszcze 15 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na stół w wydrążonej dyni.
czas ok. 90 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety