Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana mięsem mielonym i oliwkami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1282
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3452
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1052
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1282
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3452
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1052
Składniki
Farsz: cebulę posiekać, oliwki pokroić. Mięso wymieszać z pokrojoną szynką, żółtkami, cebulą i oliwkami, doprawiając gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Kaczkę napełnić farszem. Cebulę zeszklić i dodać posiekany rozmaryn. Włożyć kaczkę i zrumienić.
Podlać winem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 60 minut, podlewając bulionem.
Smak farszu można wzbogacić, dodając np. tarty parmezan, kawałki wędzonego łososia lub suszone pomidory.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium