Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana mięsem mielonym i oliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13067
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14393
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13067
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14393
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Składniki
Farsz: cebulę posiekać, oliwki pokroić. Mięso wymieszać z pokrojoną szynką, żółtkami, cebulą i oliwkami, doprawiając gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Kaczkę napełnić farszem. Cebulę zeszklić i dodać posiekany rozmaryn. Włożyć kaczkę i zrumienić.
Podlać winem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 60 minut, podlewając bulionem.
Smak farszu można wzbogacić, dodając np. tarty parmezan, kawałki wędzonego łososia lub suszone pomidory.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium