Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka na porzeczkach"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć solą. Ułożyć na patelni skórką do dołu i smażyć 10 minut. Odwrócić i smażyć jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, odciąć skórę z tłuszczem.
Po 10 minutach ponownie smażyć piersi po 6 minut z obu stron. Porzeczki opłukać i zalać 1/2 szklanki wody, gotować 10 minut. Odłożyć jedną łyżeczkę owoców, pozostałe zmiksować.
Dodać koncentrat pomidorowy, odłożone porzeczki i brandy. Doprawić cukrem, solą oraz pieprzem, wymieszać.
Piersi zagotować z sosem. Podawać pokrojone w plasterki, polane sosem i udekorowane listkami melisy i/lub szpinaku.
Kaczkę w tym sosie można podawać np. z ryżem, z pieczonymi ziemniakami lub (najlepiej!) z pyzami ziemniaczanymi.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium