Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
Przygotuj sos. Wymieszaj sos sojowy, miód, musztardę w proszku, paprykę, kurkumę, pieprz czarny, czosnek, sok z cytryny. Tuszę kaczki natrzeć solą, wnętrze i od zewnątrz natłuścić sosem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 14 godzin do marynowania. Jabłka pokrój w drobną kostkę lub plasterki i nadziewaj kaczkę. Zszyj brzuch nitką lub zabezpiecz ją drewnianymi spinkami. Owinąć folią skrzydła i nogi kaczki. Umieść kaczkę w worku do pieczenia. Zawiąż końce rękawów. Wykonaj 2 nakłucia w rękawie. Przełóż kaczkę na blachę do pieczenia. Kaczkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny. Wyjąć z piekarnika, rozciąć rękaw do pieczenia, zdjąć folię ze skrzydeł i nóg i wstawić do piekarnika na 30 minut. Następnie przykryj kaczkę folią i wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut. Gotową kaczkę włóż do naczynia, usuń drewniane szpachle, podawaj z dowolnym dodatkiem.