Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 131
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 131
Składniki
1. Kaczkę umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, pokruszoną kolendrą i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Wstaw do lodówki na ok. 12 godzin.
Kaszę ugotuj na sypko. Obierz 1 jabłko, oczyść, pokrój, wymieszaj z kaszą i żurawiną. Dopraw 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, solą i pieprzem. Kaczkę nadziej farszem. Otwory zepnij wykałaczkami. Tuszkę ułóż w brytfance. Obłóż masłem oraz pozostałymi jabłkami pokrojonymi na cząstki. Podlej odrobiną wody i piecz 2 godziny w temp. 190°C.Źródło: Naj