Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z sosem morelowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 130
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 130
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka, seler pokroić w kostkę, obraną marchew – w talarki. Doprawić ziołami.
Tuszkę kaczki umyć, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć ziołami, wypełnić pokrojonymi warzywami, spiąć wykałaczkami.
Morele zmiksować z zalewą, cukrem, musztardą, dżemem, sokami, doprawić imbirem i kolendrą, zagotować, dodać brandy.
Kaczkę piec na ruszcie ok. 110 minut w temp. 220°C, polewając od czasu do czasu słodkim sosem z brandy.
Potrawę udekoruj kawałkami moreli z puszki i gałązkami szałwii. Smakuje wybornie z ryżem jaśminowym albo basmati.
ok. 120 minut.Źródło: Twoje Imperium