Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalafiorowa z kapustą i imbirem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Kalafior oczyść, wymocz, podziel na małe różyczki. Kapustę opłucz, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Marchewki obierz, umyj, potnij w ukośne plasterki.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone warzywa i mięso. Zalej 6 szklankami wody. Gotuj ok. 25 minut. W tym czasie chili oczyść, strączek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Razem z imbirem dodaj go do zupy.
Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Mięso wyjmij, potnij w kostkę. Ponownie włóż do zupy. Rozlej ją do talerzy. Przed podaniem każdą porcję udekoruj kilkoma listkami kolendry.Źródło: Naj