Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniaczek z pomidorami"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 515
Polecam.
Odsłon: 107
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 515
Polecam.
Odsłon: 107
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Składniki
Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść, opłucz. Kapustę grubo poszatkuj. Marchewkę oraz por pokrój w plasterki, a ziemniaki – w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż plasterki pora oraz marchewki. Smaż razem jeszcze chwilę. Następnie warzywa zalej bulionem. Dołóż ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu. Wrzuć listek laurowy. Dodaj kapustę i ziemniaki. Gotuj razem około 15 minut. Pod koniec przypraw do smaku solą oraz cukrem.
Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Dodaj do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Gotową zupę rozlej do talerzy. Przed podaniem udekoruj natką.Źródło: Tina