Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak na wędzonce"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 695
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 517
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 695
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 517
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij i poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Wrzuć kości, listki laurowe, pieprz oraz ziele angielskie. Następnie dołóż do wywaru kapustę z ziemniakami i pokrojoną w słupki włoszczyznę.
Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy (najlepiej jałowcowej) i posiekany czosnek. Dorzuć do garnka.
Pod koniec gotowania dosyp odrobinę kminku i w miarę potrzeby zagęść zupę mąką wymieszaną z zimną wodą.Źródło: Kurier TV