Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak selerowy z ryżem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 219
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 219
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście potnij na kawałki. Pomidory umyj, pokrój w grubą kostkę. Dymki, paprykę i seler oczyść, potnij na kawałki. Marchewki i cebulę obierz.
Cebulę posiekaj, a marchewki pokrój w ukośne plasterki. Warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem. Do składników w garnku wsyp ryż.
Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 25 minut, aż wszystkie warzywa oraz ryż będą miękkie.
Pod koniec gotowania zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wersja wykwintna
szklanki bulionu zastąp wytrawnym białym winem. Gotowy kapuśniaczek podaj w eleganckich kokilkach albo jeszcze lepiej – w przekrojonych wzdłuż strąkach papryki.Źródło: Tina