Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak z kiełbaską"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Kapustę posiekać, przełożyć do większego garnka. Zalać około 1,5 litra zimnej wody, posolić, dodać ziele angielskie. Wymieszać, zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 10 minut.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Ugotować na półtwardo. Włoszczyznę oraz cebulę obrać, pokroić i włożyć do kapusty, gotować jeszcze 30 minut.
Wrzucić ziemniaki, gotować kolejne 10 minut. Na oleju obsmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę. Oprószyć mąką, zamieszać. Powstałą w ten sposób zasmażką zagęścić zupę. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem.
Kapuśniak będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli posiekaną cebulę przysmażysz razem z kiełbasą lub z boczkiem.Źródło: Twoje Imperium