Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak z wędzonką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1393
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5519
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1393
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5519
Składniki
Warzywa oczyścić, umyć. Kapustę poszatkować, włoszczyznę pokroić, koper posiekać. W garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać warzywa i poszatkowaną kapustę. Smażyć, aż kapusta znacznie zmniejszy objętość.
Na oddzielnej patelni przesmażyć na łyżce oleju pokrojony w słupki boczek, dodać do warzyw. Wlać wrzący wywar, dodać listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 20 minut. Zabielić zupę śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, pod koniec dodać koperek.
<strong>Superrada</strong>
Do delikatnego kapuśniaku z młodej kapusty warto dodać dwa, trzy pokrojone pomidory (doda zupie nieco kwaskowego posmaku) i doprawić go szczyptą oregano lub kminu rzymskiego.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium