Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak z wędzonką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Warzywa oczyścić, umyć. Kapustę poszatkować, włoszczyznę pokroić, koper posiekać. W garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać warzywa i poszatkowaną kapustę. Smażyć, aż kapusta znacznie zmniejszy objętość.
Na oddzielnej patelni przesmażyć na łyżce oleju pokrojony w słupki boczek, dodać do warzyw. Wlać wrzący wywar, dodać listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 20 minut. Zabielić zupę śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, pod koniec dodać koperek.
<strong>Superrada</strong>
Do delikatnego kapuśniaku z młodej kapusty warto dodać dwa, trzy pokrojone pomidory (doda zupie nieco kwaskowego posmaku) i doprawić go szczyptą oregano lub kminu rzymskiego.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium