Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta z pomidorami i schabem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, pomidory pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj. W dużym garnku, na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
Dodaj kapustę, oprósz solą, wymieszaj i duś do chwili, aż zacznie zmniejszać swoją objętość.
Wrzuć pomidory i wlej zalewę, gotuj jeszcze 3-4 minuty. Jeśli kapusta będzie zbyt rzadka, możesz ją zagęścić zasmażką przygotowaną z masła i mąki. W tym czasie na rozgrzanym oleju usmaż schab.
Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kapustą.Źródło: Na żywo