Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE MIĘSKO!!!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 796
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy , kroimy na plastry ( 1- 1,5 cm.) można ją trochę rozbić.
Do szklanki wlewamy trochę oleju dodajemy do niego przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,mieszamy .Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Następnie mięsko obsmażamy na patelni ,gdy już się zarumieni posypujemy je delikatnie mąką i jeszcze chwilę obsmażamy wraz z pokrojoną w plastry marchewką.
Przysmażone mięso przekładamy do naczynia (wraz z całą zawartością patelni)Dodajemy do tego pokrojoną w pół krążki cebulę oraz na wierzchu układamy kilka liści natki.Podlewamy wodą lub rosołem, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 1,5h. w temperaturze 180-190 stopni.
Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę tak aby się mięsko przypiekło.
Smacznego!!!