Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka duszona w keczupie

Karkówka duszona w keczupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 230

Dodano:

Odsłon: 1230

Jeśli mamy ochotę na mięso sięgnijcie po karkówkę. Karkówka duszona w keczupie to bardzo szybkie, banalnie proste danie, z którym każdy sobie poradzi. Danie robi się praktycznie same, bo wystarczy je wcześniej przygotować i piec w piekarniku około 1,5 godziny. Dobrze smakuje z ryżem, kaszą i klasycznie z ziemniakami. To fajna propozycja na obiad sylwestrowy :-), polecam!

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 1 litr dobrego łagodnego keczupu
  • 2 łyżki majeranku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w cienkie plastry. Delikatnie posolić i odstawić na godzinę by sól weszła wewnątrz mięsa. Ułożyć na spód naczynia żaroodpornego. Cebulę drobno posiekać i dokładnie wymieszać z majerankiem oraz ketchupem.

  2. Jeżeli ketchup jest za mało wyrazisty w smaku można go troszkę posolić lub dodać pieprzu. Wylać na mięso. Dusić pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 1,5 godziny.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 grudnia 2018 Proste jest, ale jak świetnie smakuje i to jest ważne :) Super danie, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń