Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka faszerowana"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Karkówkę umyj, natnij nożem tak, by powstał duży płat mięsa. Pieczarki zetrzyj na tarce, usmaż. Na mięsie ułóż pieczarki, mięso zwiń. Roladę obwiąż sznurkiem lub siatką wędliniarską.
Z podanych składników przygotuj marynatę. Natrzyj nią mięso, ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz kwadrans w 200°C, bez przykrycia. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 150°C, wlej szklankę wody i przykryj. Całość duś jeszcze trzy godziny, co pół godziny przekręcając na drugą stronę.
CZAS: około 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień