Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w winie"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3785
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5599
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5606
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3785
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5599
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5606
Składniki
Karkówkę umyj, pokrój na średniej wielkości plastry i przełóż do miski. Polej mięso czerwonym winem, oliwą i skrop sokiem z połówki po marańczy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i chili.
Ziemniaki obierz i posiekaj w plasterki. Gotuj je w osolonym wrzątku do momentu, aż zmiękną (ok. 5-7 minut).
Karkówkę umieść na grillu i dokładnie podpiekaj z obu stron. Zanurz w pozostałej marynacie ziemniaki i również przełóż je na ruszt.
Soczyste mięso doskona le smakuje z konfiturą oraz sałatką z białej kapusty.
Przepis nadesłała Renata Pyzik z Izbicy</strong>Źródło: Super TV