Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w winnej marynacie"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4157
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416410
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4157
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416410
Składniki
Przygotuj marynatę: ząbki czosnku obierz, rozetrzyj ze sporą szczyptą soli. Wymieszaj z oliwą, czerwonym winem, ziołami i świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych otworach. Dodaj do marynaty, dobrze wymieszaj.
Kotlety umyj, osusz, lekko rozbij. Włóż do miseczki. Zalej przygotowaną marynatą. Przykryj folią. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. W czasie marynowania kotlety kilkakrotnie obracaj. Zamarynowane kotlety ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 15 minut. Obróć, posmaruj marynatą. Piecz jeszcze ok. 10 minut. Podawaj z makaronem. Danie udekoruj bazylią.Źródło: Tina