Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w winnej marynacie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1514
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6028
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1514
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6028
Składniki
Przygotuj marynatę: ząbki czosnku obierz, rozetrzyj ze sporą szczyptą soli. Wymieszaj z oliwą, czerwonym winem, ziołami i świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych otworach. Dodaj do marynaty, dobrze wymieszaj.
Kotlety umyj, osusz, lekko rozbij. Włóż do miseczki. Zalej przygotowaną marynatą. Przykryj folią. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. W czasie marynowania kotlety kilkakrotnie obracaj. Zamarynowane kotlety ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 15 minut. Obróć, posmaruj marynatą. Piecz jeszcze ok. 10 minut. Podawaj z makaronem. Danie udekoruj bazylią.Źródło: Tina