Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z jabłkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Składniki
Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem. Plastry karkówki zdjąć z patelni (olej ze smażenia zachować), przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obrać, posiekać. Jabłka pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Żurawinę przebrać. Na oleju pozostałym ze smażenia mięsa zeszklić cebulę, dodać jabłka, przesmażyć i połączyć z żurawiną. Oprószyć majerankiem, solą i pieprzem.
Obłożyć tym karkówkę, przykryć kawałkami masła. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 30 minut. Podawać obsypane listkami świeżego majeranku.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium