Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z pieczarkami i papryką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 76
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 76
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Składniki
Mięso oczyść, umyj i pokrój w cienkie plasterki. Oprósz solą oraz pieprzem. Grzyby opłucz, pokrój i smaż na oleju, aż odparuje nadmiar płynu. Oczyść cebulę oraz strąk papryki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę – na kawałki.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Układaj na przemian warstwami: mięso, pieczarki i warzywa. sosu wlej do rondelka i zagotuj. Gorącym sosem polej potrawy.
Wierzch posyp szczyptą wegety. Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok. 60 minut w temp. 180°C. Posyp natką.
<strong>Katarzyna Sycik z Konina</strong>
<strong>Porcje 10. 80 min. Cena 2,20 zł. Kalorie 356 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie