Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karmelowe bitki w piwie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Mięso umyj, osusz. Rozbij je lekko tłuczkiem, najlepiej przez folię. Każdy kotlet obtocz z obu stron w mące. Rozgrzej olej i obsmaż je na rumiano.
Wyjmij mięso. Na patelnię wlej piwo i starannie wymieszaj z resztkami mąki ze smażenia kotletów.
Gotuj chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw sos solą, pieprzem, chili. Zagotuj, włóż mięso. Duś całość ok. 30 minut.
W tym czasie obierz jabłko, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę. Włóż pokrojone jabłko, posyp szczyptą cukru i smaż około 5 minut, aż stanie się szkliste. W połowie smażenia wsyp tymianek. Przypraw jabłka solą oraz pieprzem.
Bitki podaj obłożone smażonymi jabłkami i udekorowane gałązkami rozmarynu. Smaczne są z ziemniakami oraz ryżem.
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z DomasznaŹródło: Bella Relaks