Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp na grzybach z warzywami"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1357
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 338
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 173
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 58
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1357
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 338
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 173
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 58
Składniki
Karpia oczyść, pokrój w dzwonka i posól. W misce wymieszaj mąkę z mieloną papryką. Filety oprósz mąką i podsmaż szybko na rozgrzanym oleju. Oczyszczone podgrzybki pokrój w plastry, a kurki zostaw całe. Obierz cebulę i pokrój w półtalarki, a umyte pomidorki w cząsteczki. Nać z selera pokrój na mniejsze kawałki.
W wysmażonym sosie z karpia na patelni podsmaż cebulę i grzyby. Duś przez chwilę, dodaj pomidory, przecier pomidorowy, oliwki i bulion warzywny. Dopraw solą, pieprzem i natką z selera. Grzyby z warzywami przełóż do brytfanny. Na wierzch włóż usmażonego karpia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.Źródło: Na żywo