Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszanka / krupniok z grilla

Kaszanka / krupniok z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1333

Proste i tanie, a jakie smaczne !

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Weź folie aluminiową.
    Urwij dwa kawałki po 25-30cm.
    Połóż jeden na drugim.
    Połóż dwie kaszanki (tak aby w środku zrobić miejsce na kapustę kiszoną),
    do środka w kolejności:
    kapusta kiszoną,
    pokrojony w kostkę boczek,
    wyciśnięty czosnek,
    2 szczypty przyprawy typu "wegeta",
    (można dodać trochę papryki ostrej),
    pieprz - najlepiej świeżo mielony
    Następnie dobrze zawiń nasze pyszności i gotowe do pieczenia.

  2. Połóż zawiniątko na grillu. Piecz około 15-20 min (uwaga: nie kładź kaszanek na największym żarze, bo się spalą i przykleją do folii aluminiowej.

    Najlepiej sprawdzić zaglądając do środka. Jak kaszanka pękła to jest gotowa.

    Podawaj w zawiniątkach z sosem tzatziki, keczupem lub musztardą - wg uznania i podniebienia gości.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń