Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszanka w jabłku"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 44
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 44
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.
Cebulę pokrój w piórka, część majeranku i czosnek drobno posiekaj. Kaszankę wyjmij z osłonki (flaka).
Na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj kaszankę i ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną.
Oprósz całość majerankiem, dodaj szczyptę soli i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Do przygotowanych jabłek nałóż farsz.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Piecz owoce w formie żaroodpornej około 15 minut.
Gotowe danie udekoruj pozostawionymi gałązkami majeranku.
Podawaj na gorąco z chlebem lub bułką.Źródło: Kurier TV