Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszanka z kiszoną kapustą

Kaszanka z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 17

Sprawdzony przepis na "Kaszanka z kiszoną kapustą"

Składniki

  • 2 kaszanki
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 2 pieczarki
  • pół cebuli
  • pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • listek laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 4 ziarenka czarnego pieprzu
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic

  2. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Kapus tę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj. Pomidor sparz, obierz, pokrój w kostkę.

  3. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj kapustę i pieczarki, wymieszaj. Wlej pół szklanki wody, dodaj ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy i czosnek. Wymieszaj, duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Przypraw, dodaj pomidora, podduś pod przykryciem. Włóż kaszanki, przykryj kapustą, duś pod przykryciem 6-7 min (nie mieszaj). Potrawy nie należy solić, bo kapusta i boczek są słone.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń