Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawalerskie steki z cebulką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 167
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 111
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 167
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 111
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Składniki
Steki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Z łyżki, majeranku, pieprzu i papryki zrobić pastę, natrzeć nią mięso, włożyć je do lodówki na 3 godziny.
Cebulę obrać, oczyścić, pokroić w talarki. Rozgrzać łyżkę oleju i usmażyć cebulę na rumiano, dodać sól, pieprz, paprykę. Ziemniaki pokroić w plastry, obsmażyć, przyprawić majerankiem.
Na drugiej patelni rozgrzać pozostały olej. Smażyć steki z obu stron po 2-3 minuty. Zdjąć z patelni, przykryć i odstawić na 10 min. Podawać z cebulką i ziemniakami.Źródło: Twoje Imperium