Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kebab z sosem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 580
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 580
Składniki
Przygotowuję ciasto, odstawiam. Mięso kroję w kostkę, obsypuję przyprawą do kebabu, podsmażam na oleju z cebulą. Warzywa kroję, doprawiam. Robię sos.
Ciasto dzielę na dwie porcje, każdą rozwałkowuję na kwadrat. Smaruję koncentratem, oprószam przyprawą, nakładam mięso z cebulą. Zlepiam dwa przeciwległe rogi. Końcówki dociskam widelcem.
Placki piekę ok. 20 min w temp. 180oC. Zostawiam je na chwilę w wyłączonym piekarniku, by zmiękły. Przecinam placki na trójkąty, do środka nakładam porcję warzyw, polewam na przemian keczupem i sosem.
90 min • Porcja 390 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie